M-RIB serija kabin čamaca napravljana je namenski za vojne potrebe borbenih dejstava i prevoza jedinica i opreme. Može se koristiti i kao istraživački vojni čamac sa opremom za satelitsko i noćno osmatranje. Predviđen je i za brzo dejstvovanje u borbenim situacijama sa mitraljezima manjeg kalibra. Karakteriše se neprobojnom kabinom za municiju manjeg kalibra.

M-RIB serija kabin čamaca napravljena je namenski za vojne potrebe od najkavlitetnijih i najizdržljivijih HYPALON-NEOPRENE materijala, koji se odlikuje velikom izdržljivošću, elestičnošću i otpornošću na habanje, na UV zračenja, alge, kiseline, gljivice, organska jedinjenja, kao i na velike temperaturne razlike.

Trup i paluba RIB kabin čamca urađeni su od visoko kvalitetnih poliester i karbonskih materijala, koja čine adekvatan kompozit za ekstremna naprezanja, kojima su čamci izloženi.

Čamci su opremljani i neophodnom opremom za dijagnostiku rada motora i čamca, navigacionim i komunikacionim uređajima, kao i uređajima za noćno osmatranje i vožnju.

M-RIB serija kabin čamaca je namenjena za visokozahtevne operacije u teškim borbenim situacijama otvorenog mora ili rečnih manevara. Odlikuje se velikom nosivošću ljudstva i opreme. Može biti opremljen za različita borbena dejstva.

Velika brzina, pokretljivost i manevar su osnovne karakteristike M-RIB kabin čamca. Kabinski prostor omogućava smeštaj sofisticirane opreme za upravljanje, navigaciju, noćno snimanje i osmetranje, kao i za smaštaj osoblja usled vremenskih neprilika.

Dužina spoljna: 850 cm
Dužina unutrašnja: 665 cm
Širina spoljna: 289 cm
Širina unutrašnja: 179 cm
Prečnik tubusa: 55 cm
Broj komora: 8
Masa: 2600 kg
Nosivost: 2000 kg
Maksimalni broj osoba: 16
Materijal izrade dna: Aluminijum
Osnovni materijal izrade tubusa: Hypalon-Neoprene (CSM) Military
Max snaga (1 motor): 400 KS
Max snaga (2 motora): 2 x 400 KS
Maksimalna brzina: 60 čvorova
Optimalna (krstareća) brzina: 40 čvorova
Dizajn kategorija: C
Standardi: XXL osovina

MILITARY SERIJA