M-RIB serija gumenih čamaca napravljena je namenski za vojne potrebe patroliranja i prevoza borbenih jedinica i opreme. Može se koristiti i kao istraživački vojni čamac sa opremom za satelitsko i noćno osmatranje. Predviđen je i za brzo dejstvovanje sa mitraljezima manjeg kalibra. Odlikuje se velikim brzinama kretanja, brzog delovanja i patroliranja morskim i rečnim obalama.

Napravljen je od najkvalitetnijih i najizdržljivijih materijala. Tubusi su napravljeni od HYPALON NEOPRENE materijala koji se odlikuje velikom izdržljivošću, elastičnošću i otpornošću na habanje I oštećenja. Materijal je otporan na UV zračenja, alge, kiseline, gljivice, organska jedinjenja i na velike temperaturne razlike.

M-RIB serija gumenih čamaca je namenjena za brza dejstva i operacije manjih vojnih jedinica. Opremljen je specijalno razvijenim jahaćim sedištima, koja amortizuju udare prilikom odskoka na talasima pri velikim brzinama. Može biti opremljen navigacionim sistemom, sistemom za noćnu vožnju i opremom za dijagnostiku rada motora. Može nositi do 12 osoba sa punom ratnom opremom. Karakteriše ga velika autonomija rada i nepotopivost tokom borbenih dejstava.

Dužina spoljna: 645 cm
Dužina unutrašnja: 570 cm
Širina spoljna: 260 cm
Širina unutrašnja: 160 cm
Prečnik tubusa: 50 cm
Broj komora: 6
Masa: 600 kg
Nosivost: 1500 kg
Maksimalni broj osoba: 12
Materijal izrade dna:: fiberglass
Osnovni materijal izrade tubusa: Hypalon-Neoprene Military
Maksimalna snaga (1 motor): 200 KS
Maksimalna snaga (2 motora): 2 x 100 KS
Maksimalna brzina: 50 čvorova
Optimalna (krstareća) brzina: 30 čvorova
Dizajn kategorija: C
Sertifikat: CE
Standardi:
Cena: Na upit

MILITARY SERIJA